perjantai 7. joulukuuta 2012

Tapaus Studio Hera Bell, jatkoa

Ensinnäkin pyydän anteeksi että tämä kotimainen versio kirjoituksistani julkaistaan näin suurella viiveellä. Koin tärkeämmäksi jakaa tietoa tapauksesta kansainvälisellä tasolla, kotimaassa tieto tapahtumista varmasti levisi digicameran kautta varsin tehokkaasti.

Ensimmäisen kirjoitukseni jälkeen tämä "blogi" on julkaistu. Kuvaparit ovat samoja joita esiteltiin dpreview:n keskustelussa aiemmin. Digicameran aktiivit käyvät edelleen läpi kaikkia mahdollisia kuvia joita löytävät netistä ja jotka jollakin tavalla liittyvät Hera Belliin. En tiedä onko tästä enää mainittavaa hyötyä, koska rouvan tieto Bellin tekemisistä on lähtenyt leviämään ja hänen maineensa on kokenut kovan kolauksen. Kaikki uudet löydöt ovat siis vain "taas yksi varastettu kuva" olematta varsinaisesti yllätys kenellekään. Toisaalta, kuten eräs kuvien jahtaajista totesi digicameran keskustelussa (sivulla 21) "...eipä tällä pakkasella nyt oo parempaakaan. Toinen mahdollisuus olisi mennä siivoamaan varastoa. Siispä katselen kuvia." ja "kun saadaan tarpeeksi näkyvyyttä, saadaan tieto hänen mahdollisille asiakkailleenkin" Kyllä, kosto voi joskus muuttua melko rumaksikin, mutta täytyy todeta että en tunne paljoakaan sympatiaa ainakaan ennen kuin Hera Bell astuu esiin, pyytää anteeksi, parantaa tapansa ja siivoaa kaikki sivustonsa luvattomasta materiaalista.

Kuten täältä voi nähdä ja kuten aiemminkin kirjoitin, tämä ei ole ensimmäinen eikä varmastikaan viimeinen tapaus. Kuvavarkauksia tapahtuu netissä päivittäin.

Eli, jos olet valokuvaaja etkä halua että kuviasi käytetään luvatta, kannattanee aina tasaisin väliajoin tehdä pieni tarkistus siitä missä kaikkialla ottamiasi kuvia esiintyy. Googlen kuvahaku on yksi tapa toteuttaa tarkistuksia.

Ei kommentteja: